Beelddenker is misschien wel de beste omschrijving. Door mijn kunst­academie achtergrond ben ik in staat om conceptueel en ‘out of the box’ te denken. Als grafisch vormgever ben ik communicatief en praktisch ingesteld. Al sinds mijn jonge jaren ben ik geïnteresseerd in fotografie en heb ik veel analoog en ik de doka gewerkt. Ik vind het erg leuk om te spelen en ontdekken en gebruik te maken van de magie van fotografie. Door de jarenlange ervaring in deze vakgebieden probeer ik een combinatie in mijn beelden te vinden met een poëtische en grafische blik. 
In de basis ben ik altijd op zoek naar momenten die plaatsvinden in de ooghoeken van het dagelijks leven. Iedereen droomt wel eens weg bij een mooie wolkenlucht, een boom vol met bloesem of een waterrimpeling om vervolgens weer gegrepen te worden door het gehaaste leven. Maar ik sta stil en beleef deze momenten als een traagheid. Ik ervaar dit als puur, eenvoudig, onopvallend en kwetsbaar, maar tegelijkertijd ook groots, merkwaardig en overweldigend. Met een kinderlijke verwondering over de wereld om me heen wil ik deze gebeurtenissen isoleren en uitvergroten zodat een tel ontelbaar wordt. Het zijn situaties gezien, door mijn eigen ogen. Een trage blik of juist een snelle snapshot vanuit een rijdende trein. Ik probeer spanning te vinden in het minimale en van iets gewoons, iets bijzonders te maken. Ik vergroot momenten uit in tijd en maat, zoek naar de juiste verhouding en lichtinval en bepaal een nieuw kader. Daarbij ik laat me graag verrassen door invloeden van buitenaf waar ik zelf geen grip op heb. 
 
Met enorme liefde en een grote zorgvuldigheid fotografeer ik intuïtief. Deze manier van werken wil ik graag doorvertalen bij het maken van portretten. Ik ben gefascineerd door de gelaagdheid van mensen en de omstandigheden waarin ze zich bevinden. Integer en met respect wil ik de kwetsbaarheid in beeld brengen. Dit kunnen losse portretten zijn maar ook als onderdeel van een reportage waarin een levensfase wordt afgebeeld. Inzoomen op detail of juist een totaal shot waarbij de omgeving een belangrijke rol speelt en op deze manier gestileerde beeldverhalen maken. Belangrijke thema’s die vaak terugkeren in mijn werk zijn broos, fragiel, vergankelijkheid en de magie van imperfectie. In mijn beelden ben ik altijd op zoek naar de verstilling en concentratie. De talloze herhalingen en structuren, de tinten en schakeringen van het licht. Een bijzonder spel van vorm, perspectief en kleuren. Er is geen verleden maar ook geen heden, er is alleen dat ene moment wat telt.

Opleidingen
Grafisch Lyceum Eindhoven - Grafische vormgeving
AKV | Sint Joost - Autonoom beeldende kunst
Fotogram Amsterdam - Cursus conceptuele fotografie
Fotoschool Amsterdam - Vakopleiding fotografie
Fotografie Bert Hidding 2020
Back to Top